Frågor och svar

Vi förstår att du har många frågor om hur det fungerar. Vi har samlat svaren på några av de vanligaste frågorna nedan.

Du får ditt provsvar och reseintyg samma dag. Vi använder oss av den senaste tekniken inom PCR-testning genom Qlifes CE märkta EGOO HEALTH SYSTEM. Reseintyget utfärdas inom 6 timmar efter provtagningstillfälle. Vitrosens Biotechnology™ är ett salivbaserat snabbtest som ger ett resultat och reseintyg inom en timme. Våra intyg är utfärdade på engelska och innehåller QR-kod.

Vid provtagning för PCR-test får du reseintyget inom 6 timmar. Vid provtagning för Antigen-test får du reseintyget inom 1 timme. Reseintyget skickas digitalt via e-post samt SMS.

Vid ett positivt resultat påvisar analysen förekomsten av virusanlag i kroppen (SARS-CoV-2). PCR-testet redovisar ett positivt resultat oavsett om det är förekomst av aktivt virus eller inaktiverat virus. Du kan därav testa dig positivt flera veckor efter en tidigare pågående covid-19 infektion.

PCR är en förkortning på Polymer Chain Reaction. PCR är en DNA-baserad metod som används för att upptäcka arvsmassa från virus till exempel Corona. PCR-test är det säkraste testet för att identifiera en pågående covidinfektion. Vid utlandsresa kräver många länder att du kan uppvisa ett medicinskt dokument som intygar att du nyligen har genomfört ett PCR-test som påvisar att du ej har coronavirus (SARS-CoV-2) i kroppen.

Besöket tar inte mer än 5-10 minuter, allt vi behöver är ett svalgprov som utförs genom topsning för PCR alternativt salivtest för Antigen.

Nej, du är välkommen att boka ett test oavsett nationalitet.

Du behöver ha med dig ett giltigt pass eller giltig legitimation. Om du reser utomlands rekommenderar vi att du noga kontrollerar hur nära inpå din avresan testet måste utföras.

Vitrosens Biotechnology™ är ett salivbaserat snabbtest utvecklat i Turkiet som är snabbt, enkelt och praktiskt att använda. Provtagningen utförs genom att du lämnar ett salivprov i en behållare som därefter analyseras på plats. Provsvaret redovisas efter 15 minuter och ditt reseintyg utfärdas inom ca 1 timma.

PCR-prover analyseras lokalt på testmottagningen genom Qlife Egoo.health som använder isotermiskt PCR-teknik som heter Strand Invasion Based Amplification (SIBA). Testet är specifikt utformat för att identifiera coronaviruset SARS-CoV-2. Antigen-testet (Vitrosens) som vi använder är ett salivbaserat antigen-test som analyseras lokalt på respektive mottagning. Provresultatet levereras tillsammans med reseintyget inom ca 1 timma.

Kostnaden för test samt att få ett reseintyg utfärdat är 995 kronor för PCR och 295 kronor för antigen. Betalning sker vid provtagningstillfället med kort på mottagningen. Vi har ej möjlighet till kontant betalning.

1 timme innan provtagning bör du inte:

Dricka & äta
Snusa eller röka
Borsta tänderna
Tugga tuggummi