Hur använder jag mitt presentkort?

Alla tester och hälsokontroller på Testmottagningen.se kan köpas och ges bort som så kallade presentkort då varje köp genererar en unik aktiveringskod som kan användas en gång. Om du har fått ett presentkort finns det en remiss som väntar på att bli aktiverad av dig.

Aktiveringen görs i vår provsvarstjänst zample™ vilket kräver att du har eller skapar ett konto i zample™. Så här gör du:

• Logga in eller skapa ett konto här: app.zample.com.
  • Fyll i dina uppgifter som t.ex. personnummer m.m.
  • Klicka på knappen "Aktivera en ny remiss" och klistra in aktiveringskoden som du har fått, den är 16 tecken lång och innehåller både bokstäver och siffror. Nu ska du se vilken hälsokontroll eller hälsotest som din aktiveringskod innehåller.
  • Välj den mottagning du vill lämna provet på. Nu finns din remiss redo inför din provtagning.

Läs mer om tips och råd inför provtagningen här.