Så kan du öka dina testosternnivåer – 6 tips

Header

Testosteron är ett viktigt hormon som bidrar till sexuell funktion, muskelmassa och benstyrka hos både män och kvinnor. Det finns flera naturliga sätt att öka testosteronnivåerna, inklusive styrketräning, en hälsosam kost, tillräckligt med sömn, minskad stress, tillräckligt med vitamin D och uppnå en hälsosam vikt.

Håll koll på dina testosteronnivåer

Att bibehålla hälsosamma testosteronnivåer kan ha en positiv effekt på både fysisk och mental hälsa. Därav kan det vara av vikt att hålla koll på dina testosteronnivåer över tid genom att testa nivåerna vart annat år eller vid hormonell förändring. Det finns flera saker som kan öka testosteronnivåerna hos män och kvinnor.

1. Styrketräning

Regelbunden styrketräning kan öka din nivå av testosteron. Fokusera på tunga lyft och flerledsövningar som marklyft, knäböj och bänkpress.

2. Kost

En hälsosam kost kan bidra till att öka testosteronnivåerna. Satsa på en kost rik på proteiner, hälsosamma fetter och grönsaker. Undvik processade livsmedel, socker och alkohol.

3. Sömn

En god natts sömn är viktigt för att bibehålla hälsosamma testosteronnivåer. Försök att få minst 7-8 timmars sömn varje natt.

4. Minska stress

Långvarig stress kan minska testosteronnivåerna. Prova stresshanteringsmetoder som meditation, yoga eller djupandning.

5. Vitamin D

En brist på vitamin D kan minska testosteronnivåerna. Solsken är den bästa källan till vitamin D, men det kan också tas i form av tillskott eller från mat som fisk, ägg och mejeriprodukter.

6. Viktnedgång

Övervikt och bukfetma kan sänka testosteronnivåerna. Genom att uppnå en hälsosam vikt kan man öka testosteronnivåerna.

Sammanfattningsvis är det möjligt att öka testosteronnivåerna på naturliga sätt. Regelbunden styrketräning, en hälsosam kost, tillräckligt med sömn, minskad stress, tillräckligt med vitamin D och uppnå en hälsosam vikt kan alla hjälpa till att öka dina testosteronnivåer. Men det är viktigt att komma ihåg att var och en av dessa faktorer kan påverka testosteronnivåerna på olika sätt för varje person. Därför är det alltid bäst att rådfråga en läkare eller annan kvalificerad hälsorådgivare innan du gör några stora förändringar i din livsstil.

Relaterade tester

Hormontester

Hormontester


Fritt testosteron
Testosterontest inkl. SHBG och Albumin

Fritt testosteron

  • Beräknar din nivå av fritt testosteron.
  • Analyserar även SHBG, Albumin och testosteron total.
  • Ger ökad insikt om dina testoteronnivåer.

395 kr

-20%
T
Testosterontest

Testosteron

  • Mäter din nivå av testosteron.
  • Analys för att identifiera testosteronbrist.
  • Få ökad insikt av din testosteronnivå.

159 kr127 kr

Hälsokontroller

Hälsokontroller


-20%
Testosteron Plus
  • Hälsokontroll som ger en inblick över din testosteronproduktion.
  • Analys av olika hälsomarkörer som påverkar minskad muskelmassa, lustkänslor och trötthet.
  • Ger dig förutsättningar för att optimera din hälsa.

1 145 kr916 kr

Relaterade artiklar