DH

Immunglobulin E antikroppar mot hundäxing

Hundäxing

Hundäxing är en vanlig orsak till pollenallergi hos människor och kan orsaka allergiska reaktioner som kan testas med ett specifikt IgE-test för att ta reda på allerginivåerna och vid behov få behandling från en läkare eller allergispecialist.

Om allergenet i hundäxing (hundgräs)

Hundäxing (eller hundgräs) är ett högt gräs som kan bli mellan 40 och 100 centimeter högt. Det växer ofta i tuvor och ser grovt ut för att vara ett gräs. Blomningstiden är juni till juli och ståndarknapparna är rika på ståndarmjöl vilket kan orsaka allergiska reaktioner hos känsliga personer.

Hundäxing (och Timotej) anses vara en av de vanligaste orsakerna till pollenallergi hos människor, och pollen från hundäxing kan orsaka allergiska reaktioner såsom rinnande näsa, klåda och nysningar.

Hur kan jag ta reda på om jag är allergisk mot hundäxing?

Ett blodprov kan användas för att utreda en allergi mot hundäxing genom att mäta nivåerna av specifika antikroppar i blodet som är associerade med allergiska reaktioner mot hundäxing. Testet kallas för specifikt IgE-test.

Resultaten av testet kommer att visa om du har en allergisk reaktion mot hundäxing eller inte. Om nivåerna av specifika IgE-antikroppar är höga kan det tyda på att du är allergisk mot hundäxing.

Det är viktigt att notera att resultatet av ett IgE-test inte alltid korrelerar helt med symptom på allergi, och att testet bara är en del av utredningsprocessen.

Om du gör ett test för allergi mot hundäxing och det visar sig att dina IgE-antikroppar är förhöjda kan du visa upp ditt resultat för en läkare eller allergispecialist som kan hjälpa dig med en fullständig bedömning och eventuell behandling.

Tester som innehåller allergenen Hundäxing

Allergitester

Allergitester


DH
Allergitest gräspollen

Allergitest hundäxing

  • Test som kan påvisa allergi mot hundgräs.
  • Mäter nivå av IgE-antikroppar i blodet.
  • Ger insikt om symtom för gräsallergi.

295 kr


Pollenkollen
Pollenallergitest

Pollenkollen

  • Stort pollenallergitest som analyserar de vanligaste allergenerna.
  • Analyserar och mäter nivån av IgE-antikroppar.
  • Ger insikt kring vilken/vilka allergener som ev. orsakar allergisk reaktion.

2 759 kr