GA

Pollenallergen

Gråal

Gråalpollen innehåller allergenet gråal som kan orsaka allergiska reaktioner, och personer som är känsliga för det kan undvika områden med höga pollenhalter.

Om allergenet i gråal

Allergen gråal är en typ av protein som finns i pollen från gråalträd. Dessa proteiner kan orsaka allergiska reaktioner hos personer som är känsliga för dem.

Allergiska reaktioner mot gråalpollen kan inkludera symtom som nysningar, rinnande näsa, klåda och röda ögon. I mer allvarliga fall kan det leda till andningssvårigheter och astma.

För personer som är allergiska mot gråalpollen kan det vara till hjälp att undvika områden med höga halter av pollen under pollensäsongen, använda allergimedicinering som rekommenderas av läkare eller allergispecialist, eller utföra allergivaccination (hyposensibilisering) för att minska kroppens känslighet för allergenet.

Hur kan jag ta reda på om jag är allergisk mot gråal?

Ett blodprov kan användas för att utreda en allergi mot gråalpollen genom att mäta nivåerna av specifika antikroppar i blodet som är associerade med allergiska reaktioner mot gråalpollen. Testet kallas för specifikt IgE-test.

Resultaten av testet kommer att visa om du har en allergisk reaktion mot gråal eller inte. Om nivåerna av specifika IgE-antikroppar är höga kan det tyda på att du är allergisk mot gråalpollen.

Det är viktigt att notera att resultatet av ett IgE-test inte alltid korrelerar helt med symptom på allergi, och att testet bara är en del av utredningsprocessen.

Om du gör ett test för allergi mot gråal och det visar sig att dina IgE-antikroppar är förhöjda kan du visa upp ditt resultat för en läkare eller allergispecialist som kan hjälpa dig med en fullständig bedömning och eventuell behandling.

Tester som innehåller allergenen Gråal

Allergitester

Allergitester


GA
Pollenallergitest

Allergitest Al

  • Testet kan indikera på en allergi mot alpollen.
  • Mäter nivån av IgE-antikroppar i blodet.
  • Kan ge svar om allergisymtom beror på Alpollen.

295 kr


Pollenkollen
Pollenallergitest

Pollenkollen

  • Stort pollenallergitest som analyserar de vanligaste allergenerna.
  • Analyserar och mäter nivån av IgE-antikroppar.
  • Ger insikt kring vilken/vilka allergener som ev. orsakar allergisk reaktion.

2 759 kr