🌸 Få 10% rabatt – ange kod: MORSDAG

Så kan din ämnesomsättning påverka din sexlust

Så kan din ämnesomsättning påverka din sexlust

Din ämnesomsättning kan påverka din sexlust. Om ämnesomsättningen är ur balans, kan det leda till hormonella förändringar som påverkar sexuell lust och förmåga. Det är ett av skälen till att upprätthålla en sund ämnesomsättning och hormonbalans är viktigt för sexuell hälsa.

Ämnesomsättning och sexlust

Ämnesomsättning är en avgörande biologisk process i kroppen som påverkar allt från energinivåer till viktkontroll och hälsa. I den här artikeln ska vi utforska vilken inverkan ämnesomsättningen har på vår sexlust.

Hormonella samband

Ämnesomsättningen påverkar kroppens hormonella balans, inklusive könshormoner som östrogen och testosteron. Hormonella obalanser kan ha en negativ inverkan på sexuell lust och förmåga.

Energinivåer

En sund ämnesomsättning ger normalt högre energinivåer och fysisk uthållighet. Om ämnesomsättningen är låg och du känner dig trött eller utmattad, kan det påverka din sexlust negativt.

Vikt och kroppsbild

Vikt och kroppsbild kan vara kopplade till ämnesomsättningen. Om du kämpar med vikten och har negativa känslor om din kropp, kan det påverka ditt självförtroende och din sexlust.

Hormonella störningar

Vissa hormonella störningar, som sköldkörtelproblem eller obalanser i könshormoner, kan vara kopplade till ämnesomsättningen och samtidigt påverka sexuell lust.

Livsstil och stress

Stress, brist på sömn och ohälsosamma livsstilsval kan påverka både ämnesomsättningen och sexlusten negativt.

Medicinering

Vissa mediciner som används för att behandla ämnesomsättningsproblem eller andra hälsoproblem kan ha minskad sexuell lust som biverkning.

Sambandet mellan ämnesomsättning och sexuell lust är komplicerad och individuell, en del personer kan uppleva att en förbättrad ämnesomsättning efter kost- och träningsförändringar leder till ökad sexuell lust, medan andra kanske inte märker någon skillnad alls. Upplever du minskad sexlust? Här kan du läsa om möjliga orsaker till minskad sexlust och få tips på vad du själv kan göra för att försöka öka den igen.

Om du upplever en minskad sexuell lust som du tror kan kopplas till ämnesomsättning eller hormonella obalanser, är det klokt att rådgöra med en läkare eller en hormonspecialist.

En sund livsstil med regelbunden träning, balanserad kost, tillräckligt med sömn och hantering av stress, kan bidra till att främja både en hälsosam ämnesomsättning och en sund sexuell lust.

Relaterade tester

Hälsokontroll - Kvinna
 • Hälsokontroll utformad för kvinnor.
 • Omfattar totalt 48 hälsomarkörer.
 • Ger dig kunskap om ditt allmänna hälsotillstånd.
 • Kan identifiera tidiga tecken på hälsoproblem.

1 795 kr

Hälsokontroll - Man
 • Hälsokontroll utformad för män
 • Omfattar totalt 45 hälsomarkörer
 • Få kunskap och insikt om ditt allmänna hälsotillstånd
 • Kan identifierar tidiga tecken på hälsoproblem

1 795 kr

Testosteron Plus
 • Hälsokontroll som ger en inblick över din testosteronproduktion.
 • Analys av olika hälsomarkörer som påverkar minskad muskelmassa, lustkänslor och trötthet.
 • Ger dig förutsättningar för att optimera din hälsa.

1 095 kr