Drabbats av influensan? Så kan du lindra dina besvär – 7 tips

Header

Behandlingen av influensa fokuserar på att lindra symtomen och hjälpa kroppen att bekämpa virusinfektionen. Influensa är en viral sjukdom, och antibiotika fungerar inte mot virus. Här är några tips på egenvård som kan hjälpa vid influensa.

7 tips – så kan du minska på dina influensasymtom

Influensa håller i sig i cirka 7 till 10 dagar, under 3 till 5 av dessa brukar de mest besvärliga symtomen kännas av. De allra flesta behöver inte söka vård för sina besvär utan kan minska på symtomen själva. Här är sju tips på hur influensabesvär kan minskas.

1. Vila

Det första steget i behandlingen är att ge din kropp tillräckligt med vila. Vila hjälper din kropp att återhämta sig snabbare och bekämpa infektionen mer effektivt.

2. Drick mycket vätska

Se till att du är väl hydrerad genom att dricka rikligt med vatten, te, buljong eller andra klara vätskor. Att vara välhydrerad hjälper till att lindra symtom som feber och halsont och förhindrar uttorkning.

3. Ta febernedsättande medicin

Om du har feber och/eller smärtor kan du använda febernedsättande medicin enligt anvisningarna på förpackningen. Detta kan hjälpa till att sänka febern och lindra muskelsmärtor och huvudvärk.

4. Hostmedicin

Om du har en irriterande hosta kan du använda en hostmedicin som innehåller ämnen för att lindra hostan. Om du har slemhosta kan en slemlösande hostmedicin vara fördelaktig.

5. Nässpray

Vid nästäppa kan du använda receptfria nässprayer som är avsedda för lindring av förkylningssymtom. Detta kan hjälpa dig att andas bättre.

6. Naturliga lindringsmetoder

Ånga, halspastiller, honung och varm dryck kan också vara lindrande för vissa symtom. Te med honung och citron kan hjälpa till att lindra halsont och hosta.

7. Undvik alkohol och tobak

Alkohol och tobak kan förvärra dina symtom och försämra din återhämtning. Det är bäst att undvika dem under influensan.

Relaterade tester

Hälsokontroller

Hälsokontroller


Hälsokontroll - Kvinna
  • Hälsokontroll utformad för kvinnor.
  • Omfattar totalt 48 hälsomarkörer.
  • Ger dig kunskap om ditt allmänna hälsotillstånd.
  • Kan identifiera tidiga tecken på hälsoproblem.

1 750 kr

Hälsokontroll - Man
  • Hälsokontroll utformad för män
  • Omfattar totalt 45 hälsomarkörer
  • Få kunskap och insikt om ditt allmänna hälsotillstånd
  • Kan identifierar tidiga tecken på hälsoproblem

1 750 kr

Relaterade artiklar