Hälsokontroll kvinna – det här säger ett blodprov om dina hormoner

Header

En hälsokontroll kan ge dig värdefull information om dina hormoner som kvinna. Det finns olika hormonella markörer som kan analyseras under en hälsokontroll, och de kan ge insikter om din reproduktiva hälsa, ämnesomsättning och övergripande välbefinnande.

Hormoner i olika hälsokontroller för kvinnor

Här är några av de aspekter som en hälsokontroll kan berätta för dig om dina hormoner:

Reproduktiva hormoner

Genom att analysera hormoner som östrogen och progesteron kan en hälsokontroll ge information om din menstruationscykel och reproduktiva hälsa. Det kan hjälpa till att identifiera eventuella obalanser eller problem.

Sköldkörtelhormoner

Sköldkörtelhormoner som TSH (tyreotropin) och T4 (tyroxin) kan avslöja om du har problem med sköldkörteln, såsom hypotyreos eller hypertyreos, som kan påverka din ämnesomsättning och energinivåer.

Könshormoner under graviditet

Om du är gravid kan en hälsokontroll övervaka hormonnivåer som hCG (humant koriongonadotropin) och progesteron för att säkerställa en hälsosam graviditet.

Hormoner i klimakteriet

Om du närmar dig klimakteriet kan mätningar av hormoner som FSH (follikelstimulerande hormon) och LH (luteiniserande hormon) hjälpa till att fastställa var du befinner dig i klimakteriet och om du behöver stöd.

Andra hormoner

En hälsokontroll kan också inkludera tester för andra hormoner som kortisol, insulin och DHEA-S, vilka kan ge insikter om stressnivåer, glukosmetabolism och övergripande hälsa.

Genom att analysera dessa hormonella markörer kan hälsokontroll kvinna ge dig en omfattande bild av din hormonella balans och hjälpa till att identifiera eventuella avvikelser eller potentiella problem.

Relaterade tester

Hälsokontroller
Hormontest kvinna

Hormonell balans plus

  • Omfattande hälsokontroll för hormonell balans.
  • Utökad hormonanalys för dig som kvinna.
  • Få djupare insikt om dina hormonella nivåer.

1495 kr

Hormonanalys kvinna

Hormonell balans

  • Hälsokontroll för hormonell balans.
  • Hormonanalys för dig som kvinna.
  • Få insikt om dina hormonella nivåer.

729 kr

Stor hälsokontroll

Hälsokontroll - Kvinna

49 markörer
Blodprov
Hur genomförs provtagningen med blodprov?
Provtagning för detta test genomförs via ett venöst blodprov. Provet tas vanligtvis från en ven i armbågsvecket och utförs av utbildad vårdpersonal. Hur mycket blod du får lämna beror på antalet hälsomarkörer som ska analyseras. Provtagningen brukar ta ett fåtal minuter.
Fasteprov
Fasteprov

Detta test kräver att du fastar innan provtagning. Med fasta menas att du inte får äta eller dricka något på minst 10 timmar innan din planerade tid för provtagning. Ett glas vatten går dock bra att dricka under fastan. Eventuella läkemedel tas som vanligt om din läkare inte har givit några andra instruktioner.

  • Hälsokontroll utformad för kvinnor.
  • Omfattar totalt 49 hälsomarkörer.
  • Ger dig kunskap om ditt allmänna hälsotillstånd.
  • Kan identifiera tidiga tecken på hälsoproblem.

1795 kr

Relaterade artiklar