🌸 Få 10% rabatt, ange kod: SOMMAR10 i kassan 🇸🇪

“Jag ska börja träna” – så lyckas du med nyårslöftet

“Jag ska börja träna” – så lyckas du med nyårslöftet

Vi har nog alla haft ett och annat nyårslöfte som vi verkligen trott att vi skulle hålla men inte lyckats med någon gång i livet. Det brukar gå relativt bra i början men sedan är det något som sker och löftet är ett minne blott. Ett klockrent exempel är nyårslöftet “Jag ska börja träna”.

Så kommer du igång med träningen – och håller nyårslöftet

Många lovar sig själva att komma i form, gå ner i vikt eller öka sin fysiska aktivitet just när det blir ett nytt år. Träning och hälsa är ett hett tema när det kommer till nyårslöften – men ack så svåra att uppnå.

Ibland kan man behöva en extra knuff i rätt riktning och en metod som vi ser fungerar effektivt är att genomföra en hälsokontroll i syfte att ta tempen på den nuvarande hälsan. Detta medför att man får referensvärden som man direkt kan börja arbeta med i syfte att förbättra.

Att komma in i nya vanor tar tid och kräver både planering och motivation. Ett sätt att komma igång med din träning är att börja sätta upp delmål som du lättare kan uppnå under din träningsresa och att du har en bra plan.

5 bra knep för att komma igång med din träning

1. Sätt realistiska mål

Börja med att sätta upp realistiska och mätbara mål för din träning. Det kan vara att uppnå ett antal steg varje dag, gå ner i vikt i en hälsosam takt, förbättra konditionen eller bygga muskler. Det viktiga är att det är mätbart och att det är ett delmål som går att uppnå.

2. Skapa en träningsrutin

Etablera en regelbunden träningsrutin. Börja med något så enkelt som 20-30 minuters träning några gånger i veckan och öka gradvis intensiteten och varaktigheten.

3. Hitta en träningsform du gillar

Utforska olika träningsformer för att hitta något du tycker om. Det kan vara allt från löpning och cykling till styrketräning, yoga eller simning. Har du inte hittat en träningsform som du tycker är rolig och givande är det bra att prova olika, det viktiga är att du håller din träningsrutin och är aktiv enligt den varje vecka.

4. Regelbundenhet ger resultat

Att träna regelbundet är inte alltid roligt men det viktigaste är att du gör det. Byt ut träningsaktiviteter för att undvika tristess och för att engagera olika muskelgrupper. Variation är viktig för att undvika platåer och hålla träningen intressant. Integrera övningar för flexibilitet och rörlighet i din rutin, som stretching eller yoga, för att förbättra kroppens rörlighet och minska risken för skador.

5. Mät din framgång och belöna dig själv

Håll koll på dina framsteg genom att använda måttband, foton eller träningsdagbok. Detta kan vara motiverande och ge dig en känsla av prestation. Och en väldigt viktig faktor för att du ska lyckas hålla ditt nyårslöfte är att du firar dina framgångar. Belöna dig själv när du når dina delmål, vare sig det är med en vilodag, en extra rolig träningsaktivitet eller något annat som du njuter av.

Så kickar hjärnan igång belöningssystemet

När du uppnår dina delmål frigörs dopamin i hjärnan som kickar igång belöningssystemet och skapar en tillfredsställd känsla, detta i sig hjälper till med att hålla motivationen uppe och fortsätter ha träningen som en naturlig del av din vardag samt att du håller ditt nyårslöfte.

Testa dina värden och optimera över tid

En annan motivationshöjare kan vara att testa dina värden för att se vilket startläge du har och sedan se vilken effekt din träning har på din allmänna hälsostatus. En av våra mest populära hälsokontroller just nu är Hälsokontroll Stor som ger insikter i din hormonella balans, hjärt- och kärlhälsa, blodstatus, njurfunktion, leverhälsa, diabetesrisk, inflammation och nivåerna av viktiga mineraler och vitaminer.

Genom att förstå dina blodvärden kan du inte bara upptäcka eventuella riskfaktorer för sjukdom, utan också följa och optimera din hälsodata över tid. Detta ger dig möjlighet att optimera din hälsa genom att fatta informerade beslut baserade på din individuella hälsoprofil.

Har du läst ända hit hoppas vi att du känner dig peppad och motiverad till att komma igång med din träning och lyckas med ditt nyårslöfte.

Relaterade tester

Hälsokontroll - Kvinna
 • Hälsokontroll utformad för kvinnor.
 • Omfattar totalt 48 hälsomarkörer.
 • Ger dig kunskap om ditt allmänna hälsotillstånd.
 • Kan identifiera tidiga tecken på hälsoproblem.

1 795 kr

Hälsokontroll - Man
 • Hälsokontroll utformad för män
 • Omfattar totalt 45 hälsomarkörer
 • Få kunskap och insikt om ditt allmänna hälsotillstånd
 • Kan identifierar tidiga tecken på hälsoproblem

1 795 kr

-10%
Hälsokontroll Stor
Allmän hälsokontroll

Hälsokontroll Stor

 • Stora hälsokontrollen för män och kvinnor.
 • Analys av 53 hälsomarkörer.
 • Hjälper dig att identifiera avvikande blodvärden.

1 995 kr1 795 kr

Hjärt och kärltest
 • Få insikt om din hjärt-kärlhälsa.
 • Indikation på hjärt och kärlsjukdom.
 • Ger dig förutsättningar för att optimera din hälsa.

369 kr

Kolesteroltest
Total kolesterol

Kolesteroltest

 • Mäter ditt totala kolesterol.
 • Få insikt i ditt kolesterolvärde.
 • Upptäck risk för hjärt- kärlsjukdom.
 • Indikation på kost- eller livsstilsförändringar.

69 kr